בעשר השנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מגישים בקשות לקבלת אזרחות רומנית. הסיבה לכך נובעת מהצטרפותה של רומניה למדינות האיחוד האירופאי, דבר שמעניק לאזרחיה יתרונות רבים מספור. כך יוצא כי ישראלים רבים יכולים כעת להשיג לעצמם הזדמנויות רבות באירופה,בדרך לחיים נוחים יותר. מהם היתרונות שתספק לכם אזרחות אירופאית שכזאת? ומהם תנאי הזכאות? להלן התשובות.
מדוע כדאי להיות אזרח רומני?
כאזרחי ישראל אנו מוגבלים מאוד בכל מה שקשור לפעילות מעבר לים. על מנת לגור, ללמוד, לעבוד או לקנות דירה באירופה עלינו להשיג ויזות ואשרות מיוחדות, וגם אזאנו מוגבלים מבחינתהשהייה שלנו שם.
לעומת זאת, מי שמחזיק באזרחות באחת מהמדינות שמשתייכות לאיחוד האירופאי, ורומניה ביניהן, כמובן, הופך למעשה להיות "אזרח אירופה" עם שלל הטבות שכוללות בין היתר, פחות בירוקרטיה לביצוע עסקים בחו"ל, לימודים בחינם ברומניה ובזול בשאר מדינות האיחוד, וכמובן אישור לעבוד ולגור בכל אחת מהן.
מדובר כאן באופציה קוסמת שפותחת דלתות רבות בחו"ל רק מעצם קבלת האזרחות הזרה. כמובן שמי שמקבל אזרחות רומנית אינו צריך לוותר על אזרחותו הישראלית חלילה, כך שתוכלו לממש אתכל ההטבות שמגיעות לכם מתי שרק תחפצו בכך, ואף אין שום הכרח כי תגורו ברומניה עצמה.
תנאי הזכאות לקבלת אזרחות ודרכון רומני
כמובן שלא כל אדם יכול להגיש בקשה להתקבל כאזרח רומני מן השורה. החוק ברומניה מונה מספר תנאים שעל פיהם פועלת השגרירות ומאשרת (או דוחה) את הבקשות. הרוב המוחץ של הבקשות קשור לקשר דם של ישראלים שלהם קרוב משפחה (אב, אם, סב, סבתא וכו') שהוא אזרח רומני ולא איבד אותה מעולם.
במידה ותוכיחו את הקשר הזה, הרי שתקבלו את האזרחות המיוחלת מבלי שתצטרכו לעבור מבחני שפה או היסטוריה. כל מה שתצטרכו זה פשוט לדקלם שבועה קצרה בע"פ של מספר מילים ברומנית.
חשוב להדגיש את נושא איבוד האזרחות, שכן לא כל אדם שגדל ברומניה ועזב אותה אכן עדיין מחזיק בה. יהודים רבים אולצו לחתום על ויתור האזרחות הרומנית שלהם כאשר ביקשו לעזוב את המדינה, ולמעשה הדבר תלוי בשנת העזיבה שלהם את רומניה.
בין השנים 1950 ל- 1952 ובין השנים 1964 ל- 1966 התרחשה עלייה גדולה מרומניה לישראל, כאשר אלו שעשו כן כמעט ולא נדרשו לחתום על מסמכים שמבטלים את אזרחותם הרומנית. כנ"ל לגבי שנת 1989 והלאה, שנת נפילת השלטון הקומוניסטי ברומניה.
רומנים שייתכן כי איבדו את אזרחותם הם כאלו שחתמו על ויתור האזרחות (בין השנים 1952 ל- 1964) וכאלו שהפכו להיות אזרחי מדינות אחרות ונפרדו מרומניה בשל מאורעות היסטוריים למיניהם (מולדובה, חלקים מאוקראינה).
היעזרו במומחים בתחום קבלת אזרחויות של מדינות זרות – משרד עורכי דין אזרחות אירופאית
מכל שלעיל ניתן להבין כי על מנת להוציא את האזרחות הרומנית המיוחלת, יש להשיג מסמכים רבים, כגון מסמכי תעודות לידה, פטירה, נישואים, עלייה,שינוי שם, אימוץ ועוד. משום שכך, חשוב מאוד להסתייע במשרדי עורכי דין שמתמחים בכל ההליכים הבירוקרטיים הקשורים להגשת הבקשה לאזרחות. משרדים אלו יעזרו לכם להשיג את כל המסמכים הרלוונטיים, ואף ידאגו לבצע חקר מקדים מעמיק שלאחריו תדעו מהם סיכוייכם והאם כדאי לכם בכלל להתחיל בתהליך. שיהיה בהצלחה!